onsdag 22 april 2015

En helt vanlig dag

För omväxlings skull får ni ett traditionellt "det här har jag gjort idag"-inlägg.

Jag vaknade 6.45, men steg upp alldeles för sent (7.10). Stressade genom dusch och smetade någon form av sminkklet i ansiktet, fräste lite åt familjen att jag har bråttom, tog kameraväskan under armen och svischade på cykeln till metron. Hann stiga på metron precis innan dörrarna stängdes så jag hade tur där för en gångs skull.

Jag kom fram till Mejlans sjukhus där jag hoppade in i operationssalskläder och tog filmkameran på axeln. Filmade en njurtransplantation, såg en kollega svimma, packade ihop och svischade till skolan för att tömma minneskortet och lämna tillbaka kameran.

Rusade till Nationalbiblioteket för att leta efter en bild i gamla Suomen Kuvalehti-tidningar. Hittade inte.

Träffade familjen, passade barnen i en park i stan medan min husband gjorde en jobbkeikka, överlämnade barnen tillbaka till sin far och tjoppade så fort jag kunde till spåran för att inte bli alldeles vansinnigt sen till kvällens kurs om hur man förhandlar om sin lön.

Bloggade i all hast i spårvagnen och stormade in på kursen med andan i halsen våldsamt försenad och hungrig. Turligt nog serverades det mat på kursen så jag störde mina medkursister med att tugga paprika och sådant medan de försökte lära sig något.

Sprang iväg innan kursledaren hunnit stänga munnen men missade ändå bussen hem, vilket ledde till att jag nästan inte hann till butiken och köpa mjölk åt det yngsta barnet som jag hade lovat göra. Trixade tidtabellen med att bli av metron en hållplats tidigare för att hinna till butiken ändå. Traskade hem i alldeles för lite kläder och höll på att glömma hämta cykeln från metrostationen.

Kom hem kl. 21.12. Hann inte hem i tid för att läsa saga åt det äldre barnet som jag också hade lovat.1 kommentar:

Jessica sa...

Voj nej ändå, det låter som att du har det mer än lovligt stressigt! Hoppas det lättar nångång också.