måndag 11 augusti 2014

Persona non grata

Om jag upplevde en viss fientlighet mot kvinnor med barnvagn i butiker då Viggo var liten är det inget i jämförelse med den ilska som en dubbelvagn väcker i folk.

Idag tog jag båda barnen med för att gå till butiken. Inom en halv timme hade fyra personer, alla seniorer, hunnit fräsa ilsket år mig för att min vagn (och mina barn) var i vägen för dem. En kvinna viftade med armarna och ropade ilsket "Kiire! Kiire!" när hon måste vänta fem sekunder på att jag fick vagnen ur hennes väg. En gubbe suckade högt och ljudligt åt min barnvagn men då fick jag nog och sa att han faktiskt kan gå runt och att han inte behöver sucka åt mig.

Men vid kassan fanns ändå en vänlig äldre herre som dessutom artigt lät mig gå före i kön. Alla mänskor hatar tydligen inte kvinnor med två barn.

Och tur det, för ibland är det faktiskt så att en kvinna är tvungen att ta sig till butiken. Och särskilt då barnen annars inte får någon mat. Men jag förstår inte vad de här ilskna typerna får ut av att göra en tvåbarnsmamma ledsen. Det förstår jag verkligen inte.

Inga kommentarer: