måndag 18 november 2013

Mesen

Jag är en mes av rang. Jag kan gå omkring och drömma om att göra stora saker och bli en stjärnjournalist och författare men när det kommer till kritan är jag en riktig fegis som helst av allt skulle gå och gömma sig. Av rädslan för att inte leva upp till förväntningarna eller för att misslyckas om jag tar mig an något jag inte har full koll på.

Samtidigt vet jag att det enda sättet att göra en förändring i livet, jobbet och karriären är att ta emot utmaningarna när de kommer. Att säga upp sig när
det känns meningslöst att gå till jobbet, att ta emot ett jobberbjudande när det ringer på dörren. Och trots att den inre mesen i mig skriker "Nej! Gör det inte!" brukar jag ta emot chanserna när de kommer. Det är inte särskilt ofta det händer, och om man aldrig tar chansen när den erbjuds finns det ju så klart ingen möjlighet att ta sig vidare till nästa steg.

Och hittills har jag nog aldrig ångrat att jag tagit chansen de gånger jag fått den. Min senaste utmaning kan ni läsa i morgondagens Västis.

4 kommentarer:

Pia sa...

OJOJOJ! jag älskar dylika grejs, fast jag medger att jag är lika kass på att anta mej sånt.. Heja! Kan man läsa det på nätet också?

Camsan sa...

Jag tror det, kolla imorgon under kultur och nöje. Åtminstone snackade hon jag skickade min text till om att hon skulle göra en förkortad webbversion, så det kan vara att den dyker upp där :).

S sa...

Oj, vad var det för oss som inte läser VN?

Camsan sa...

Hej! Det är en artikel om en musikfestival som ordnades i Sjundeå på veckoslutet, den finns på webben men man måste logga in för att läsa. Jag tror det går att logga in med sina husiskoder om man har sådana.